Nu 10% korting op alle 2-MMC (Miauw, Poes) producten! De korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen.

4-FMA werking en ervaringen

4-FMA werking en ervaringen

4-FMA, voluit 4-Fluormethamfetamine, is een nieuwe psychoactieve stof (NPS) die de reputatie heeft stimulerende effecten te veroorzaken onder geteste proefpersonen. Het wordt vaak vergeleken met stoffen, zoals MDMA en amfetaminen als speed. In dit deze blog bespreken we de ervaringen en werking van 4FMA in detail.

Wat is 4-FMA?

4FMA, volledige naam 4-fluoromethamfetamine, is een research chemical, die ter vervanging van het eerder bekende en nu illegale 4-FMP op de markt is gebracht. Het is een synthetische stimulant uit de amfetamineklasse. Het is bekend om zijn stimulerende en empathische effecten, wat betekent dat het zowel energie als een gevoel van emotionele verbondenheid kan opwekken. 4FMA werkt door de afgifte van neurotransmitters zoals dopamine, serotonine en norepinefrine te verhogen.

Wat doet 4-FMA met je? 

Volgens ervaringsrapporten lijkt 4FMA dezelfde effecten te vertonen als 4-FA, crystal meth, speed of coke. De 4 FMA ervaringen zijn daarom op een rijtje:

  • Empathisch vermogen beter
  • Creëert gevoel van saamhorigheid
  • Openheid 
  • Versterking zintuiglijke waarneming
  • Zin om jezelf te verliezen in muziek met bijvoorbeeld dansen
  • Meer controle dan bij XTC
  • Vrolijke gevoelens/beter humeur
  • Visuele en audio hallucinaties
  • Verhoogde zelfverzekerdheid 
  • Praatlustig 
  • Strakke kaken
  • Geen vermoeidheid meer voelen/lichaamseigen energie
  • Versterkt libido

Daarnaast wordt de 4-FMA ervaring in het brein ook zo beschreven als vooral inspelend op de neurotransmitter serotonine, meer dan dat bijvoorbeeld Speed dat doet. Benieuwd om 4-FMA in je experimenten te onderzoeken? Koop het in verschillende vormen hier!

Hoelang voordat 4 FMA werkt?

De werking van 4FMA begint ongeveer een kwartier na de eerste toename bij een proefpersoon. Uit eerder genoemde rapporten is bovendien gebleken dat de research chemical een werking heeft van vier tot zes uur. Zou het experiment hier na herhaald worden, dan kunnen de effecten bijna wel een dag aanhouden. Dit toont zich vooral in lang wakker liggen en slecht slapen. De comedown begint op circa vijf uur na inname. Een dip in het humeur dat bij soortgelijke onderzoek chemicals vaker aangetroffen wordt, is bij 4 FMA niet aangetoond. De meeste studies tonen aan dat een dosis rondom de 100 milligram wordt aanbevolen. Tussen de 50 en 100 mg wordt beschouwd als een lichte dosering en een medium dosering tussen de 100 en 150 mg. Doseringen boven de 150 mg worden vaak als heftig ervaren.

Hoelang blijft 4fma in het bloed?

Er is nog niet onderzocht hoelang de research chemical in het bloed aanwezig blijft. Aangezien het, wat betreft de effecten, lijkt op speed en andere amfetaminen, blijft 4FMA naar alle waarschijnlijkheid 2 tot 3 dagen zichtbaar in het bloed. Deze zelfde duur geldt ook voor de aanwezigheid in de urine van proefpersonen in onafhankelijke onderzoeken. De exacte duur hangt echter af van verschillende factoren zoals de dosis, de stofwisseling van het individu, en de frequentie van toename van de onderzoek stof.

Hoe lang merk je 4-FMA?

Dit ligt heel erg aan de dosis en manier van inname. Voor de volgende cijfers wordt er van uitgegaan dat het oraal ingenomen is met een gemiddelde dosis:

  • De verwachte inwerkperiode is zo’n 20 tot 40 minuten
  • De verwachte merkbare effecten duren ongeveer 3 tot 5 uur
  • De nasleep zal ongeveer 1 tot 6 uur zijn

Bij een gemiddelde dosis via nasale inname, kan het volgende verwacht worden:

  • De te verwachte inwerkperiode is zo’n 5 tot 10 minuten
  • De verwachte merkbare effecten duren ongeveer 3 tot 5 uur
  • De nasleep zal ongeveer 1 tot 6 uur zijn

Wat is het verschil tussen 4-FMP en 4-FMA?

4-FMP is illegaal geworden in veel landen, waaronder Nederland.  4-FMA vormt echter de nieuwe variant van deze XTC light versie. 4 FMA is anno 2023 niet illegaal, ofschoon de overheid er mee bezig is om een algemene wet op te stellen om de NPS verboden te maken. De effecten van 4 FMA zijn echter vergelijkbaar met het voormalige 4 FMP. 4 FMA lijkt echter iets meer op de effecten van cocaïne dan op die van XTC. Een ander verschil is dat 4FMA twee keer zo sterk moet zijn als 4FMP. Hierdoor is er een kans dat de doseringen van je experiment een niet aan te raden hoogte aannemen.

Hoe voorkom ik een 4FMA kater?

Soms hebben mensen last van een dip, of wel een 4FMA kater. We zijn op onderzoek uitgegaan om te kijken hoe je dit kan voorkomen! Allereerst is het slim om te zeggen: niks heeft een 100% slagingspercentage, maar je kan het op z’n minst proberen! Het wordt aangeraden om genoeg antioxidanten binnen te krijgen en magnesium zou ook géén slecht idee moeten zijn.

Kan ik 4-FMA combineren?

We raden iedereen af om 4-FMA te consumeren, mocht je het doen dan moet je het zeker niet combineren. Bij Funcaps verkopen we de 4-FMA ervaring enkel voor onderzoeksdoeleinden. Het is helemaal af te raden om 4FMA te combineren met andere Serotonine gebruikende stoffen, zoals XTC.

Als deze blog je beviel, kijk dan ook eens naar wat 3CMC is!

Gerelateerde berichten
  1. Wat is een opiaat? Wat is een opiaat?
  2. Hoelang werkt Ritalin? Hoelang werkt Ritalin?
  3. Wat zijn research chemicals? Wat zijn research chemicals?
  4. Wat is 3CMC en wat doet het met je? Wat is 3CMC en wat doet het met je?
Gerelateerde producten
LEEFTIJDS CONTROLE
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze pagina te kunnen bezoeken.