Deze week 15% korting op alle Pellets en Blotters! De korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen.
  • Home
  • Blog
  • Dit zijn de gemiddelde 5-HTP ervaringen

Dit zijn de gemiddelde 5-HTP ervaringen

5-htp ervaringen

Zit je even niet lekker in je vel en heb je last van neerslachtige buien? Dat kan goed komen door een tekort aan serotonine, een neurotransmitter die verantwoordelijk is voor je gevoel van geluk. Met 5-HTP kun je hier eenvoudig vanaf komen. Dit supplement verbetert je gemoedstoestand en onderdrukte die nare gedachten. In deze blog staan we daarom eens stil bij de gemiddelde 5-HTP ervaringen. Werkt dit middel echt? En zijn er ook bijwerkingen waar je rekening mee moet houden? 

Wat is 5 HTP?

5 HTP staat voor 5-Hydroxytryptofaan en is een aminozuur die van nature voorkomt in de plant Griffonia Simplicifolia. Het is een chemische voorloper van de neurotransmitter serotonine. 5HTP wordt verwerkt in supplementen, die mensen inzetten als natuurlijke behandeling van zaken als depressies of slaapstoornissen. Sommige research chemicals focussen zich ook op de aanpak van slaapproblemen, zoals de RC Bromonordiazepam. De plant Griffonia Simplicifolia komt vooral in Afrika voor en de zaden van deze planten worden verwerkt tot supplementen die 5HTP bevatten. In Afrika wordt de plant nog steeds gebruikt als geneesmiddel om koorts te behandelen, maar ook dingen als maagklachten en pijntjes.

Werking van 5HTP

5-HTP is dus een voorloper van serotonine. Wanneer je 5HTP inneemt, wordt dit stofje in de hersenen daarom ook omgezet in serotonine met de hulp van meerdere hulpstoffen, zoals tryptofaan wat we via onze voeding binnenkrijgen. Wanneer 5-HTP is omgezet in serotonine, dan bindt deze neurotransmitter zich aan speciale serotonine-receptoren. Deze receptoren zorgen dan, wanneer geactiveerd, voor dingen als je stemming en je slaap. Mensen die 5-HTP genomen hebben, hebben vaak heel positieve ervaringen met slapen.

De gemiddelde 5-HTP ervaringen

Het is al even de revue gepasseerd, maar veel mensen hebben positieve 5 HTP ervaringen met slapen. Slaapproblemen zijn opgelost en ze ervaren een fijne, diepe nachtrust. Andere positieve effecten zijn:

  • Stabiele positieve stemming
  • Angsten nemen af
  • Minder gepieker
  • Sterker zelfbeeld
  • Verlichting van pijn, zoals de research chemical O-DSMT
  • Hoofdpijn- en migraineklachten nemen af
  • Drang om zoetigheden te eten neemt af
  • Minder stress
  • Meer energie
  • Hoger libido

Negatieve 5 HTP ervaringen

5HTP mag ook niet met de volgende medicijnen gecombineerd worden: medicatie tegen migraine, medicijnen tegen Parkinson en antidepressiva. Heb je last van nieraandoeningen- hart- en vaatziekten, leverproblemen, diabetes of andere gezondheidsissues, dan is het raadzaam ook heel voorzichtig te zijn met 5-HTP.

Dosering van 5 HTP

De dosering van 5 HTP is afhankelijk van de individuele behoeftes en ligt gemiddeld tussen de 50 en 400 milligram per dag. Zoals bij allerhande producten is het raadzaam om met een lage dosis te beginnen, wanneer je 5HTP nog nooit hebt gehad. Neem bijvoorbeeld een pil van 100 milligram en breidt dit gestaag uit waar nodig. Wat de werkingsduur is van het supplement is ook voor iedere persoon anders. Sommige mensen hebben met 5-HTP de ervaringen dat het middel binnen enkele dagen werkt, terwijl sommigen weken moeten wachten eer ze effect voelen. Neem 5HTP consistent in en dan zul je geheid een merkbaar effect ervaren.

Related Products
LEEFTIJDS CONTROLE
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze pagina te kunnen bezoeken.