Nu 10% korting op alle 2-MMC (Miauw, Poes) producten! De korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen.
  • Home
  • Blog
  • De 5-MeO-DMT ervaring: wat zijn effecten en risico’s?

De 5-MeO-DMT ervaring: wat zijn effecten en risico’s?

De 5-MeO-DMT ervaring: wat zijn effecten en risico’s?

In de wereld van psychedelische stoffen is 5-MeO-DMT een fascinerende en krachtige verbinding. Deze stof, die vaak wordt vergeleken met DMT staat bekend om zijn diepgaande spirituele ervaringen en intense effecten op de geest. In dit artikel zullen we de 5-MeO-DMT ervaring, de effecten en de risico’s bekijken. 5-MeO-DMT kopen? Dat kan bij ons. Klik op de link om jouw 5-MeO DMT te kopen. 

Wat is 5-MeO-DMT?

5-MeO-DMT (N,N-Dimethyl-5-methoxytryptamine) is een psychedelisch middel, dat behoort tot de klasse van de tryptamines. Meer onderzoek doen naar deze klasse van psychedelica? Bekijk deze pagina voor onze andere tryptaminen. De stof kan endogeen worden gevonden in sommige planten, kleine hoeveelheden in de mens, maar vooral in een specifieke soort pad. Tegenwoordig wordt het middel ook vaker in labs geproduceerd, waardoor het tot de research chemicals gerekend kan worden. Het middel wordt niet recreatief gebruikt, maar als onderzoeksmiddel of in spirituele contexten om spirituele verlichting en genezing te bewerkstelligen. 

Verschil tussen DMT en 5-MeO DMT

5-MeO DMT wordt vaak vergeleken met DMT, maar is vier tot zes keer sterker dan dit middel. DMT is daarentegen meer visueel ingesteld en je krijgt er minder euforische gevoelens bij. Bovendien ontbreekt bij DMT de mystieke ervaring en het verlies van je ego. 5-MeO DMT heeft niet voor niets de bijnaam The God Molecule. 5-MeO DMT is ook niet hetzelfde als 5-BROMO-DMT. Lees hier meer over deze research chemical en koop het vandaag nog.

Waar komt het vandaan?

5-MeO-DMT werd voor het eerst geproduceerd in 1936. In 1965 kwam men er pas achter dat het stofje zich naast planten ook bevond in de huid van een woestijnpad, die leeft in de woestijnen van Arizona. In 1983 ging er voor het eerst een psychedelisch onderzoeker naar Arizona toe om te experimenteren met het paddengif, waarna hij een pamflet uitbracht over zijn 5-MeO-DMT ervaring. Pas vanaf 2000 werd het gebruik en de handel van de research chemical door heel veel landen ter wereld gereguleerd.

Hoe werkt het?

5-MeO-DMT lijkt wat betreft chemische structuur op de neurotransmitters serotonine en melatonine, waardoor het zich kan vinden aan de receptoren van serotonine of 5-hydroxytryptamine. Zo creëert de stof zijn kenmerkende psychedelische effecten. Wat de verdere werking is, kan men nog niet met zekerheid zeggen, maar er is ook een vermoeden dat de remming van de heropname van monoaminen door de chemical in gang gezet wordt.

5-MeO-DMT ervaring

De effecten van 5-MeO DMT lijken op DMT zelf. Mogelijke fysieke effecten zijn daarom:

  • Gevoel van een roes
  • Spontane gevoelens
  • Spiertrekkingen
  • Zin om gehoord te worden door bijvoorbeeld zingen, spreken en lachen

Ook mentaal geeft de research chemical een aantal opvallen effecten. De gemiddelde 5-MeO-DMT ervaring spreekt van een dood van het ego, gevoel van oneindigheid, gevoel te kunnen vliegen, perspectieven veranderen, visuele ervaringen, spirituele ervaringen, euforische gevoelens en verlies van tijdsbesef.

5-MeO DMT ervaring: de risico’s

Door de intensiteit van het middel zijn er ook wel wat risico’s verbonden aan het psychedelisch middel. Een 5-MeO DMT ervaring is dat je er behoorlijk angstig van kan worden. Bovendien gaat het middel niet samen met andere drugs, medicijnen of alcohol. Andere kenmerkende risico’s zijn:

  • Kwijlen
  • Misselijkheid
  • Overgeven
  • Gevoelens van somberheid en lusteloosheid
  • Gevoelens van onthechting
  • Angst
  • Zorgen

Geschikte dosering

5-MeO DMT kan op meerdere manieren genomen worden. Je kunt het middel inademen via je neus. Dit levert een lange, maar minder intense ervaring op. Een goede dosering, wanneer je het pas uittest, is 3-5 milligram. Wanneer je het middel bijvoorbeeld met een vaporizer tot je neemt, dan krijg je een kortere, maar heftigere ervaring. 1-2 milligram is hierbij afdoende. Orale inname wordt ten strengste afgeraden, want 5-MeO-DMT is oraal actief en vanwege zijn kracht is het zeer gevaarlijk om het via de mond in te nemen. Dit kan namelijk leiden tot toevallen of hypertensie.

Gerelateerde berichten
  1. 4-FMA werking en ervaringen 4-FMA werking en ervaringen
  2. Wat is een opiaat? Wat is een opiaat?
  3. Hoelang werkt Ritalin? Hoelang werkt Ritalin?
  4. Wat zijn research chemicals? Wat zijn research chemicals?
Gerelateerde producten
LEEFTIJDS CONTROLE
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze pagina te kunnen bezoeken.