Deze week 35% korting op 7-ADD en 15% korting op geselecteerde producten, daarnaast 10% korting op alle 2-MMC (Miauw, Poes) producten! De korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen.

Wat zijn research chemicals?

Wat zijn research chemicals?

Research chemicals, ook wel bekend als designer drugs of nieuwe psychoactieve stoffen (NPS), zijn chemische verbindingen die synthetisch ontworpen zijn om vergelijkbare effecten te veroorzaken als illegale drugs, maar met een lichte variatie in hun chemische structuur. Deze stoffen worden vaak gemaakt in laboratoria en vallen buiten de regulering van traditionele drugs. In dit artikel gaan we dieper in op onder andere de volgende vragen: wat zijn research chemicals en welke soorten zijn er?

Wat zijn designer drugs?

Designer drugs zijn synthetische stoffen die vaak zijn ontworpen om de effecten van bekende, illegale drugs na te bootsen. Ze worden meestal ontwikkeld als experimentele stoffen voor wetenschappelijk onderzoek naar het gedrag van neurotransmitters in de hersenen of voor medicinale doeleinden. Bij medicinale doeleinden wordt veelal gekeken naar kalmeringsmiddelen zoals benzodiazepinen. Omdat deze stoffen niet zijn gecontroleerd en gereguleerd, kunnen ze gemakkelijk op de markt komen als recreatieve designer drugs.

Soorten research chemicals

Er zijn talloze soorten research chemicals beschikbaar bij Funcaps, elk met hun eigen specifieke effecten en risico's. Enkele bekende categorieën zijn:

  • Fenetylamines: RC’s met stimulerende en hallucinogene effecten, vergelijkbaar met LSD.
  • Cathinonen: research chemicals met stimulerende effecten, vergelijkbaar met amfetaminen zoals MDMA en speed. 
  • Benzodiazepinen: onderzoeksmiddelen die bekend staan om hun kalmerende werking, vergelijkbaar met kalmeringsmiddelen zoals Xanax en Valium.
  • Cannabinoïden: designerdrugs die de effecten van THC nabootsen in heftigere mate.
  • Gefluoreerden: onderzoekstoffen die verwant zijn aan amfetamines, zoals cocaïne. 

De klassieke drugs worden door scheikundigen ietwat aangepast, waardoor er nieuwe stoffen ontstaan. Daarom staan research chemicals ook bekend als Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS). Wil je een kijkje nemen hoe die verschillende research chemicals uitzien? Check dan via de link het uitgebreide assortiment.

Onderzoek naar research chemicals

Er is nog weinig onderzoek gedaan naar de effecten en risico’s van research chemicals. Wel is uit een studie gebleken dat nog weinig mensen de designerdrugs innemen en dat sommige RC’s populairder zijn dan andere. De geringe aanwezigheid van gedegen onderzoek maakt inname van de onderzoekstoffen risicovol. De risico’s worden momenteel vooral ontdekt via specifieke focusgroepen in onderzoeksomgevingen.

Risico’s designer drugs

Designer drugs kunnen in laboratoria in massaproductie gemaakt worden. De puurheid van de research chemical bepaalt hoe gunstig de effecten voor je uitvallen. Een designerdrug met een hoge zuiverheid van bijvoorbeeld 97% is bijvoorbeeld te verkiezen boven een met een lagere puurheid. Bovendien ontbreekt in veel gevallen goede informatie over wat een aan te raden dosering is, waardoor je het risico loopt te veel van een onderzoeksmiddel in te nemen. Veel designer drugs zijn daarbij te nieuw. Dit houdt in dat de risico’s op vooral de langere termijn nog niet onderzocht zijn. Bij Funcaps garanderen we gelukkig wél een hoge zuiverheidsgraad.

Legaal gebruik van research chemicals

Veel research chemicals worden chemisch aangepast, waardoor ze niet in de Opiumwet zijn opgenomen. Dit houdt in dat de designer drugs slechts een etiket moeten bevatten met de gezondheidsrisico’s conform de Warenwet. De overheid is wel bezig met een wet op te stellen, die in een keer alle NPS illegaal zal maken. De wet zou rond 2023 ingepland staan. Sommige research chemicals, zoals 3-MMC en 4-FA, zijn reeds verboden en andere designer drugs staan nu al op het punt uit de handel te verdwijnen. 3-CMC kopen en Eutylone kopen, mag dus zeer binnenkort niet meer; ook niet voor wetenschappelijke experimenten uit te voeren. Bestel van deze chemicals een laatste dosis voor je onderzoek via de links die hierboven genoemd zijn. 

Gerelateerde berichten
  1. 4-FMA werking en ervaringen 4-FMA werking en ervaringen
  2. Wat is een opiaat? Wat is een opiaat?
  3. Hoelang werkt Ritalin? Hoelang werkt Ritalin?
  4. Wat is 3CMC en wat doet het met je? Wat is 3CMC en wat doet het met je?
Gerelateerde producten
LEEFTIJDS CONTROLE
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze pagina te kunnen bezoeken.