Nu 10% korting op alle 2-MMC (Miauw, Poes) producten! De korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen.
  • Home
  • Blog
  • Dit moet je allemaal weten over 6-APB en de 6-APB ervaring

Dit moet je allemaal weten over 6-APB en de 6-APB ervaring

Dit moet je allemaal weten over 6-APB en de 6-APB ervaring

6-APB is een research chemical, die beter bekend is onder de naam Benzo Fury. Het is op de markt sinds 2010 en is bekend geworden om zijn stimulerende en psychedelische werking. Benzo Fury wordt veelal vergeleken met de drugs XTC en Speed. Deze blog zal daarom dieper ingaan op de algemene 6-APB ervaring.

Wat is 6 APB?

Benzo Fury (6-(2-aminopropyl)benzofuran) is een research chemical die valt onder de klasse benzofuran. Bekijk hier andere RC’s van dit type. 6-APB heeft een stimulerende en hallucinogene werking, die lijkt op de ervaring die mensen hebben met amfetamines, zoals MDMA of Speed. Het middel is voor het eerst ontdekt in 1993 door David Nichols. 

Deze benzo niet hetzelfde als benzodiazepines

Veel mensen korten de research chemical Benzo Fury af tot Benzo, maar dit zorgt voor verwarring omdat hetzelfde gebeurt met de klasse benzodiazepines. Deze groep van research chemicals hebben echter een totaal andere werking dan 6 APB. De benzodiazepines hebben juist als effect dat ze slaap en kalmering brengen.

6-APB werking

Er is nog weinig onderzoek verricht naar de 6 APB werking en de risico’s van de RC. Er zijn slechts een aantal online ervaringsrapporten en studies beschikbaar, waaronder de Drug Testing and Analysis van A. Stanczuk et al. Deze onderzoekers constateerden na inname van 6-APB een opwekking van emotionele gevoelens en een versterking van de openheid in de proefpersonen. Hierin komt 6 APB grotendeels overeen in de effecten, die MDMA bijvoorbeeld teweegbrengt. Ook vond er een stimulerende werking plaats. Dit kan verklaard worden, omdat de RC invloed heeft op de neurotransmitters dopamine, die zorgt voor serotonine, die zorgt voor een gevoel van geluk, en noradrenaline.

6-APB ervaring

Mensen die 6-APB hebben ingenomen, voelen zich bovenal energiek en wakker. Ze ervaren euforische gevoelens en zijn niet snel moe. De drang naar sociale contacten neemt toe en ook ervaren deze mensen meer zin in seks. Het zelfvertrouwen neemt toe. Wanneer ook psychedelische effecten plaatsvinden dan ervaren mensen een verandering in zicht, tast en geur. Kleuren lijken bijvoorbeeld intenser en ze zien dingen bewegen. Opvallend aan deze research chemical is wel dat de effecten per persoon heel sterk kunnen verschillen.

Potentiële risico’s van de research chemical

Aangezien er nog niet veel onderzoek gedaan is naar Benzo Fury en de RC door sommige online aanbieders in slechte kwaliteit wordt aangeboden, treden er wel wat risico’s op bij inname van de research chemical. Denk hierbij aan zaken als:

  • Verhoogde hartslag
  • Te hoge lichaamstemperatuur
  • Moeite met ademhalen
  • Pijn aan borst
  • Paranoia
  • Angst
  • Paniekaanvallen
  • Problemen met slapen
  • Heftige kater na inname (met maximale duur van 2 dagen)
  • Gespannen spieren
  • Verslavingsgevaar

Hoe neem je 6-APB in?

Deze research chemical kan zowel ingeslikt worden als gesnoven. Wil je zelf onderzoek verrichten naar beide onderzoeksmethoden? Bekijk hier ons assortiment Benzo Fury. Er 6-APB ervaring van deze manieren van innemen is over het algemeen dat snuiven vaak als onprettig wordt ervaren. Dit komt, doordat de fijne korreltjes van het poeder direct in de longen terechtkomen, waardoor de luchtwegen tijdelijk geblokkeerd worden.

Hoelang duren de effecten van 6-APB?

Hoe lang de effecten van Benzo Fury aanhouden, is deels afhankelijk van de dosering, de manier waarop de RC wordt ingenomen en lichamelijke factoren. De gemiddelde tijd dat de effecten aanhouden, staat op 7 tot 10 uur. De research chemical werkt pas na een uur na inname. Wordt de RC meermaals ingenomen, dan kan deze duur zelfs toenemen. Ook wanneer iemand veel gegeten heeft voor inname, duren de effecten langer. Bij hoge doseringen treedt de psychedelische werking tevens op. Op zoek naar een andere psychedelische stof? Lees dan ook eens dit artikel over 5-MeO-DMT.

Goede 6 APB dosering

Ten eerste is het van belang op te merken dat bijnemen van deze research chemical afgeraden wordt, want de effecten zullen langer duren en zo ook de flinke kater na afloop. Voor een mild effect wordt een 6-APB dosering aangeraden van 40-70 milligram. Voor een normaal effect: 70 tot 100 milligram. Voor sterke effecten staat een 6 APB dosering genoteerd van 125 milligram. 

Gerelateerde berichten
  1. 4-FMA werking en ervaringen 4-FMA werking en ervaringen
  2. Wat is een opiaat? Wat is een opiaat?
  3. Hoelang werkt Ritalin? Hoelang werkt Ritalin?
  4. Wat zijn research chemicals? Wat zijn research chemicals?
Gerelateerde producten
LEEFTIJDS CONTROLE
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze pagina te kunnen bezoeken.