Nu 10% korting op alle 2-MMC (Miauw, Poes) producten! De korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen.
  • Home
  • Blog
  • Wat moet je weten over de gemiddelde Damania ervaringen?

Wat moet je weten over de gemiddelde Damania ervaringen?

damiana ervaringen

Damiana, een kruid afkomstig van de Turnera diffusa plant, wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn veronderstelde gezondheidsvoordelen. Oorspronkelijk inheems in Mexico, Centraal- en Zuid-Amerika, staat Damiana bekend om zijn potentieel als natuurlijk afrodisiacum en wordt het vaak ingezet om de stemming te verbeteren en stress te verminderen. Naast deze toepassingen speelt het een rol in traditionele geneeskunde voor onder andere het bevorderen van de energie en het behandelen van urineweginfecties. In deze blog gaan we eens wat dieper in op de gemiddelde Damiana ervaringen.

Wat is Damiana?

Damiana is extract van een geurende plant, die je vindt in Midden-Amerika en Mexico. In de Mexicaanse kruidengeneeskunde wordt de plant met de naam Turnera Diffusa vaak ingezet als seksueel stimulerend middel, net zoals het kruid Muira Puama uit Brazilië. Het kruid Damiana bevat veel actieve alkaloïden, zoals bèta-damascon en tannines, flavonoïden, fenolen, sterolen en terpenen.

Gemiddelde Damiana roken ervaringen

De ontspanning die Damiana brengt, kun je vergelijken met de effecten van cannabisproducten, zoals die van het Nederlandse merk Cannabis Bakehouse. Damiana kun je ook roken. De gemiddelde Damiana rook ervaringen zijn positief, omdat het middel ook een lichte high creëert die je normaal bij een joint zou voelen. Het komt daardoor ook vaker voor dat mensen cannabis tezamen met Damiana mengen in plaats van met tabak. Damiana is ook niet vies om te roken. 

Gemiddelde Damiana thee -ervaringen

In de kruidengeneeskunde wordt Damiana vooral in thee gebrouwen. Wat de gemiddelde Damiana thee-ervaringen zijn, lees je hieronder:

  • Zorgt voor de regulering van menstruatie
  • Helpt bij diabetes.
  • Vermindering van angst
  • Afname depressies
  • Verhoging energie
  • Behandeling infecties urinewegen
  • Afname eczeem en overige huidaandoeningen
  • Werkt tegen maagproblemen.
  • Vermindert reuma.
  • Vermindert hoofdpijn.
  • Wordt ingezet als behandeling tegen steek van schorpioenstaart

Noord-Mexicaanse Indianen gebruiken de thee ook vaak tegen astma, spierzwakte, nervositeit, verbetering van seksuele prestaties en ter stimulering van het libido. 

Negatieve Damiana ervaringen

Veelgehoorde bijwerkingen van Damiana vinden veelal plaats, wanneer een te hoge dosis van het kruid ingenomen wordt. Bij hoge doseringen kun je klachten als hoofdpijn, duizeligheid en maag-darmproblemen ondervinden. Het is bovendien niet aan te raden, wanneer je zwanger bent, diabetes hebt of last hebt van een hoge bloeddruk om Damiana te nemen. Ook met alcohol of met andere supplementen is het oppassen geblazen. 

Dosering van Damiana

Je kunt Damiana innemen als thee, capsules, tincturen en likeuren. Je kunt de plant zelfs roken. Voor tincturen en capsules kun je ongeveer 500 milligram aanhouden per dag, verdeeld over drie porties per dag. Wil je het als likeur drinken, dan kun je een deel Damiana, twee delen water en drie delen honing bij elkaar voegen. Voor thee kun je ongeveer 2000-3000 milligram van het kruid gebruiken. Je kunt ook kant-en-klare drankjes nuttigen met wat Damiana extract in. Prima, wanneer je het lastig vindt om de juiste dosering te vinden. 

LEEFTIJDS CONTROLE
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze pagina te kunnen bezoeken.