Deze week 1 gram 2F-Ketamine voor 10 euro en 15% korting op a-BPVP! De korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen. 

Hoelang werkt Ritalin?

Hoelang werkt Ritalin

Ritalin is een medicijn dat veelal bij ADHD en ADD wordt voorgeschreven. Ook mensen die kampen met slaapzucht krijgen dit medicijn vaak voorgeschreven van de huisarts, maar wat doet Ritalin dan? En precies hoelang werkt Ritalin na een dosis te hebben gehad? De werkzame stof in Ritalin is methylfenidaat. Dit stofje zorgt ervoor dat je als je ADHD hebt hierdoor rustiger wordt en een betere focus hebt. Dit zorgt ervoor dat mensen met ADHD niet meer zo ontzettend snel worden afgeleid en dat de prestaties zoals bijvoorbeeld op school of op het werk worden verbeterd.

Hoelang duurt Ritalin voor dat het werkt?

Ritalin werkt ongeveer na inname van de tablet binnen 1 a 2 uur. Na de start van de werking werken de tabletten 3 tot 6 uur lang (een tablet is met een verlengde afgifte werkt 8 tot 12 uur neem hier dan ook maar 1 per dag van). Deze tabletten dien je dan ook 2 of 3 keer per dag in te nemen.

Wat doet Ritalin met je?

Ritalin zorgt er bij volwassenen en andere mensen met ADHD voor dat er meer dopamine en noradrenaline in de hersenen vrijkomt. Dit maakt het gemakkelijker om de aandacht erbij te kunnen houden en beter te concentreren bij de dagelijkse dingen zoals op het werk zijn. Verder kan het een stimulans zijn om beter na te kunnen denken als je last hebt van ADHD en om een beter uithoudingsvermogen te hebben.

Ritalin is daarentegen vermoedelijk wel schadelijk voor ongeboren kinderen. Daarom dien je tijdens de zwangerschap wel altijd in overleg met je huisarts te blijven bij het gebruik van dit medicijn als je zwanger bent.

Ook heeft Ritalin de nodige bijwerkingen. Daarom dien je dit medicijn niet te combineren met alcohol of andere drugs. Verder kun je er slapeloos, rusteloos, nerveus, of duizelig van worden. Indien dit zo is mag u geen autorijden tot dat de bijwerkingen over zijn. Mochten deze bijwerkingen aanhouden, dan doe je er slim aan om dit te bespreken met je huisarts.

Hoe lang doet men al onderzoek naar Ritalin?

In 1944 is Methylfenidaat, wat tegenwoordig dus beter bekend is onder de roepnaam Ritalin, voor het eerst gemaakt door de Italiaanse chemicus Leondro Panizzon. In Zwitserland, Bazel specifiek, vond hij het middel uit. Als allereerste testte de heer Panizzon het uit op zichzelf, een zeer normaal iets in die tijd. Focusgroepen, placebogroepen en andere mogelijkheden waren nog niet zo populair als ze dat nu zijn. Vandaag de dag is de drempel om zelf onderzoek te doen ook erg verlaagd, bij Funcaps juichen we dit alleen maar toe! Wetenschap moet voor iedereen beschikbaar zijn. Hoewel Methylfenidaat enkel op recept verkrijgbaar is, en een consumptie functie heeft, is er ook een legale manier om onderzoek te kunnen doen. Wil jij onderzoek doen naar een soortgelijk middel? Kijk dan eens op onze 4F-Methylfenidaat pagina!

Ritalin onder studenten

Ook is er onder studenten steeds meer Ritalin gebruik is er gebleken uit onderzoeken van de Universiteit van Amsterdam. Er is altijd wel iemand in de klas die ADHD heeft of een gezinslid heeft die Ritalin of Concerta slikt voor de ADHD. Dit is een groot probleem aangezien dit voor mensen zonder ADHD een zeer schadelijk en verslavend middel zou kunnen zijn. Het wordt dan door studenten vaak gebruikt om een drukke week, examens of een toets week goed door te komen wordt er gezegd.

Momenteel is het zo erg dat het normaal is geworden. Mensen zien het overal om zich heen gebeuren. De prestatiedruk voor studenten ligt gewoon te hoog en daarnaast hou je 10 uur aan een stuk studeren tijdens examens of een tentamenweek niet vol wordt er gezegd. Het helpt je te focussen en studeren wordt er leuker van. Maar toch maken wetenschappers zich ernstige zorgen. Want het kan grote en schadelijke gevolgen hebben voor mensen die het slikken zonder ADHD te hebben.

Related Products
LEEFTIJDS CONTROLE
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze pagina te kunnen bezoeken.