Nu 10% korting op alle 2-MMC (Miauw, Poes) producten! De korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen.

Is een anaal douche gezond?

Is een anaal douche gezond?

Niet iedereen is er een fan van, maar sommige mensen zweren erbij: Een anale douche. Met name mensen die regelmatig anale seks hebben vinden het fijn om eens in de zoveel tijd een anale douche te nemen, maar is dit wel gezond? In deze blog leggen we je alles uit over een anale douche gebruiken en vertellen we je of het gezond is of niet.

Anale douche gebruiken

Er zijn een aantal redenen waarom mensen een anale douche gebruiken. Verreweg de meesten nemen af en toe een anale douche om zich voor te bereiden op anale seks. Ze zijn comfortabeler met deze vorm van seks wanneer ze weten dat alles volledig gereinigd is en er geen kans is op het vrijkomen van ontlasting. Anderen willen zichzelf simpelweg zo goed mogelijk reinigen en gebruiken een anale douche in deze routine. Tot slot zijn er ook nog mensen die van mening zijn dat een anale douche tegen het krijgen van soa’s werkt. Over dit idee wordt echter meer verteld in de volgende paragraaf.

Als je wilt zorgen voor een soepele ervaring bij het anale douchen, maak dan zeker gebruik van deze glijmiddelen. Zo zal het proces soepel verlopen en heb je geen last bij het inbrengen van het instrument.

Soa’s, de mythe

Bij een groot aantal mensen leeft het idee dat anaal douchen ervoor zorgt dat je geen soa’s kunt krijgen. Dit is echter een verkeerde opvatting. Door anaal te douchen kun je zelfs je kans op soa’s vergroten, maar alleen als je het verkeerd gebruikt. Het is belangrijk om geen anale douche ná anale seks te nemen. Wanneer iemand namelijk in je is klaargekomen en je dan een anale douche zou nemen, zorgt het water ervoor dat de sperma verder je lichaam ingaat. Daarmee vergroot je de eventuele kans op een soa en dit moet je dus zeker niet doen.

Is een anale douche gezond?

Nu dan de grote vraag: Is een anale douche gezond of niet?

Allereerst, een douche anale is niet persé nodig om te kunnen genieten van anale seks. Het is prima mogelijk om dit te doen zonder spoelen en is dan ook zeker geen must. Een anale douche eens in de zoveel tijd kan goed zijn voor je hygiëne en is dus zeker geen slechte optie, maar zorg er voor dat je het niet te vaak doet. De anus en het darmslijmvlies zijn er niet op gemaakt om grote hoeveelheden water te verduren te krijgen en op lange termijn zou dit schade op kunnen leveren wanneer het vaak gedaan wordt. Doe het dus met regelmaat, maar niet te vaak, dan is er niks aan de hand. Een maatstaf is niet vaker te spoelen dan eens in de twee maanden, zodat de darmflora niet verstoord wordt.

Wat niet te doen bij anaal douchen

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het uitvoeren van een anale douche. Zo moet je bijvoorbeeld geen zeep of andere reinigingsmiddelen toevoegen aan het water dat je gaat gebruiken. Dit kan voor irritatie zorgen en daar word je niet vrolijk van. Probeer het schoonmaken tevens altijd een uur voor de seks te doen. Zo voorkom je dat er water binnen de anus blijft zitten voor- of tijdens de seks. Wil je er tevens voor zorgen dat jouw anale avontuur nét wat gemakkelijk wordt? Kijk dan eens naar wat poppers kunnen doen voor jou!

Uiteraard is het belangrijk om het instrument te reinigen. Je spoelt immers om je hygiëne te verbeteren en dit effect zou je wegnemen door het niet schoon te maken na gebruik. Reinig het dus altijd goed en zorg dat het goed gedesinfecteerd is na gebruik.

Als het goed is weet je nu alles over het gebruiken van een anale douche. Wil je nou je anale ervaringen verbeteren? Denk dan eens na over het gebruik van poppers! Deze zorgen voor een verslappende kringspier waardoor het gehele proces soepeler verloopt én zorgen voor een orgasme zoals je nog nooit hebt ervaren. Ga je de anale douche gebruiken voor dubbele penetratie? Lees dan hier hoe je je daar op kan voorbereiden!

Gerelateerde berichten
  1. Wat is dubbele penetratie en hoe kun je je erop voorbereiden? Wat is dubbele penetratie en hoe kun je je erop voorbereiden?
  2. Seksspeeltjes voor mannen Seksspeeltjes voor mannen
  3. Wat is een kietelaar? Wat is een kietelaar?
Gerelateerde producten
LEEFTIJDS CONTROLE
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze pagina te kunnen bezoeken.