Nu 10% korting op alle 2-MMC (Miauw, Poes) producten! De korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen.
  • Home
  • Blog
  • Wat is het verschil tussen 2CB en 2CB - FLY?

Wat is het verschil tussen 2CB en 2CB - FLY?

Wat is het verschil tussen 2CB en 2CB - FLY?

Binnen de research chemicals bestaat er een breed spectrum aan verbindingen die elk unieke effecten en risico's met zich meebrengen. Onder deze verbindingen springen 2CB en 2CB-FLY eruit vanwege hun populariteit en de unieke ervaringen die ze bieden. Wat is echter het verschil tussen 2CB en 2CB – FLY? Dit artikel zal op deze vraag en meer antwoord proberen te geven.

Wat is 2CB?

2C-B is een research chemical behorend tot de groep van synthetische fenethylaminen. Het middel werd voor het eerst in laboratoria ontwikkeld door Alexander Shulgin in 1974. Naast deze RC ontdekte de chemicus ook andere varianten, zoals 2C-I, 2 CD en 2CE. 2CB was tot 1997 legaal te koop, maar staat inmiddels op Lijst 1 van de Opiumwet. Daarom is het nu illegaal om de RC te bezitten, bewerken of vervoeren. 

Hoe werkt 2CB?

2C-B werkt, doordat het zich bindt met de 5-HT2A-serotoninereceptor. Wanneer deze receptor geactiveerd wordt, gaan hiermee psychedelische effecten gepaard. Ook wordt er meer dopamine en noradrenaline aangemaakt, waardoor er stimulerende effecten ontstaan. 2CB staat hierom ook bekend: een balans tussen psychedelische en stimulerende effecten. De duur van de effecten varieert, maar is gezet op ongeveer 4 á 6 uur. Dan is degene die het inneemt echter nog niet nuchter, want veel mensen ervaren dan een 2 CB kater. In deze periode voelen zij zich misselijk, hebben hoofdpijn, ervaren lichtgevoeligheid en ze voelen zich fysiek gesloopt. Deze kater kan tot wel twee dagen aanhouden.

Effecten 2 CB

De effecten van 2CB vind je terug op mentaal, fysiek en spiritueel vlak. De meest voorkomende effecten zijn:

  • Gevoelig voor zintuiglijke indrukken
  • Kleuren zijn intenser
  • Geluiden zijn intenser
  • Andere vormen van objecten
  • Waarnemen van beweging in patronen of gekleurde beelden
  • Warmte en koude worden niet herkend
  • Sterke wisseling van emoties
  • Andere tijdsperceptie
  • Zintuiglijke waarneming loopt door elkaar

Op fysiek gebied ondervindt men vaak stijging van de bloeddruk en spierkrampen. 

Wat is 2CB-FLY?

2CB-FLY is een research chemical, die behoort tot de klasse van synthetische fenethylaminen. In het begin van de jaren '60 creëerde een groep onderzoekers, geleid door Alexander Shulgin, 2C-B-FLY. Het duurde tot de late jaren '70 voordat het middel zijn weg vond naar recreatief gebruik. De research chemical staat bekend om zijn psychedelische effecten en is zeer verwant aan 2 CB. De chemische structuur lijkt op DOM en DOB, maar de effecten van 2C-B-FLY zijn vele malen sterker.

Werking 2CB FLY

2CB-FLY is een agonist van de 5-HT2A-serotoninereceptor, waardoor deze geactiveerd wordt. Hierdoor worden de niveaus van stofjes als dopamine, serotonine en noradrenaline in het lichaam verhoogd. Deze activatie leidt tot hallucinaties en brengt een grote verandering teweeg in je stemming en je waarneming. 

Effecten 2C-B-FLY

2CB-FLY heeft de kracht om dankzij zijn unieke werking sterke hallucinaties op te roepen. Dit op zowel visueel als auditief gebied. Bovendien merk je na inname een verandering in je perceptie en kan deze research chemical een intense spirituele ervaring bij je oproepen. Andere effecten van dit middel zijn:

  • Euforische gevoelens
  • Gevoel van verbondenheid
  • Andere waarneming van tijd
  • Onthechting van werkelijkheid
  • Levendigere kleuren
  • Helderheid van objecten sterker

De duur van de effecten varieert op basis van de dosering, maar over het algemeen duren ze rond de 4 á 6 uur. 

Verschil 2CB en 2CB -FLY

2CB FLY vs. 2CB; wat zijn nu de verschillen? Hoewel beide research chemicals op elkaar lijken, zijn er ook een aantal verschillen. 2CB FLY heeft een grotere potentie dan 2 CB, maar laatstgenoemde heeft een langere werkingsduur met de 2C-B-kater meegerekend. 2-CB-FLY heeft sterke visuele effecten en door zijn kracht kan er een spirituele ervaring opgeroepen worden. Hoe zit het met 2CB vs. 2CB FLY op legaal gebied? 2 CB is sinds een tijdje al illegaal, maar 2CB FLY kan online gewoon gekocht worden als research chemical. Voor menselijke consumptie is dit middel kortom ook niet geschikt.

Gerelateerde berichten
  1. 4-FMA werking en ervaringen 4-FMA werking en ervaringen
  2. Wat is een opiaat? Wat is een opiaat?
  3. Hoelang werkt Ritalin? Hoelang werkt Ritalin?
  4. Wat zijn research chemicals? Wat zijn research chemicals?
Gerelateerde producten
LEEFTIJDS CONTROLE
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze pagina te kunnen bezoeken.