Deze week 1 gram 2F-Ketamine voor 10 euro en 15% korting op a-BPVP! De korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen. 

Wat is microdosing?

  • Funcaps
  • Blog
  • 18 okt. 2024
  • 524
     views
  • Reading time: 3 minutes
Wat is microdosing?

Microdosing is het innemen van zeer kleine hoeveelheden bepaalde stoffen om subtiele effecten te ervaren zonder een volledige hallucinogene ervaring te ondergaan. Dit fenomeen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, vooral onder mensen die zich richten op zelfverbetering, creativiteit en mentale prestaties. Door microdosing hopen gebruikers voordelen te behalen zoals verbeterde concentratie, verhoogde creativiteit en een positievere gemoedstoestand. Hoewel er nog niet veel wetenschappelijk onderzoek naar microdosing is gedaan, wijzen anekdotische ervaringen op positieve effecten. Het is belangrijk om te benadrukken dat microdosing niet bedoeld is als vervanging voor reguliere medicatie. Wil je meer weten over de voordelen van microdosing en hoe het precies werkt? Lees dan verder in de blog hieronder!

Wat is microdosing?

Met microdosing wordt bedoeld: de regelmatige inname van minimale hoeveelheden psychedelische stoffen, zoals LSD (lyserginezuurdi-ethylamide) of psilocybine (het actieve bestanddeel in paddo's). je neemt hierbij rond de 5-10% van een normale dosis in. Het idee is om de dosis zo laag te houden dat het geen sterke hallucinogene effecten veroorzaakt, maar wel sub-perceptuele effecten heeft op de gemoedstoestand, perceptie en cognitieve functies. Sub-perceptueel klinkt heel deftig, maar dat is het niet. Zie het als het woord ‘subtiel’. Je merkt subtiele effecten die niet perse op de mentale of fysieke voorgrond treden, ofwel: je tript niet.

Hoe werkt microdosing?

Psychedelica beïnvloeden de serotonine-receptoren in ons centrale zenuwstelsel, met name de 5-HT-receptoren, die een belangrijke rol spelen in onze spijsvertering, stemming en denkprocessen. Het gebruik van een kleine dosis van een psychedelische stof kan de hersenen stimuleren, waardoor cognitieve functies verbeteren. Door deze subtiele interactie met de serotoninesystemen kunnen gebruikers mogelijk profiteren van verhoogde creativiteit, verbeterde focus en een positievere gemoedstoestand. Dit fenomeen heeft geleid tot groeiende belangstelling voor microdosing als een manier om de mentale prestaties te optimaliseren zonder de intense hallucinogene effecten van hogere doseringen te ervaren.

Waar is microdosing goed voor?

Veel mensen die microdosing beoefenen, beweren dat het hen helpt het creëren van:

  • Een verbeterde aanwezigheid
  • Een verhoogde focus
  • Meer energie
  • Een betere emotionele band met mensen
  • Meer creativiteit
  • Een verhoogd bewustzijn
  • Helderder denken
  • Een positievere stemming
  • Een verhoogd probleemoplossend vermogen

Welke stoffen worden gebruikt bij microdosing?

Onderzoek heeft aangetoond dat een aantal stoffen zeker veilig zijn om te gebruiken bij microdoseren, zoals psilocybine, LSD, mescaline en B. Caapi. Microdosing van truffels en paddo’s is dus relatief veilig. Lees hier meer over microdosing met truffels. Bij ons vind je specifieke truffels geschikt voor microdosing. Klik op deze link om naar het assortiment truffels te gaan. Van sommige substanties zijn de effecten nog niet goed onderzocht, maar deze zijn waarschijnlijk ook geschikt voor microdoseren: cannabis, LSA, Ibogaïne en salvia divinorum. Lees hier meer over salvia divinorum en schaf jouw microdosis vandaag nog aan! 

Welke stoffen niet gebruiken voor microdosing?

Sommige mensen experimenteren met niet-psychedelische stoffen voor microdosing, maar dit kan riskant zijn vanwege de toxiciteit van deze middelen. Het innemen van microdoses van stoffen zoals MDMA, amfetamines, cocaïne, heroïne, koffie, suiker, alcohol en nicotine levert vaak geen gunstige effecten op en kan zelfs schadelijk zijn. In tegenstelling tot psychedelica, die op een specifieke manier met de hersenen interageren, kunnen deze stoffen ongewenste bijwerkingen en gezondheidsrisico's met zich meebrengen, waardoor microdosing met deze middelen niet wordt aanbevolen. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de effecten en risico's van elke stof voordat je besluit te experimenteren met microdosing.

Is microdosing gevaarlijk?

Aangezien je slechts een microdosis van een psychedelische stof inneemt, zijn de risico’s ook een stuk kleiner. Wel moet je vaker de stof innemen om de effecten te kunnen waarnemen. Dit leidt tot de volgende mogelijke risico’s:

  • Hartklachten, maar met een regelmatige pauze van 1 á 2 weken zou dit risico aanzienlijk verkleind worden.
  • Bestaande psychologische problemen kunnen verergerd worden, zoals angstklachten.
  • Microdoseren is nauwkeurig, dus er is een kans dat je meer neemt dan de bedoeling is.
  • In combinatie met andere drugs of medicijnen kan het gevaarlijk zijn.

Ervaringen met microdosing

Er is wel al onderzoek aanwezig over microdoseren, maar er is nog meer onderzoek nodig om meer duidelijkheid te krijgen. Sommige mensen beweren dat een placebo-effect de effecten van microdosing veroorzaken, maar eerder onderzoek van Dr. James Fadiman wijst toch echt op geestelijke, lichamelijke en emotionele verbeteringen bij de proefpersonen. Lees hier meer over Fadimans onderzoek in zijn boek. 

Related Products
LEEFTIJDS CONTROLE
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze pagina te kunnen bezoeken.