Nu 10% korting op alle 2-MMC (Miauw, Poes) producten! De korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen.

Hoe maak je shisha klaar?

Hoe maak je shisha klaar?

Voor sommige mensen is het een sociale activiteit, voor anderen is het iets wat ze nooit zullen doen: shisha. shisha, ook wel bekend als waterpijp, is een hippe manier van roken die met name populair is onder jongeren. Maar wat is shisha precies en hoe werkt het? In deze blog vertellen we je alles over het klaarmaken en roken van shisha. Ook vertellen we je welke shisha mogelijkheden er bij Funcaps.nl zijn.

Wat is shisha?

Shisha is een manier van roken. Het is origineel ontstaan in India in de 16e eeuw en al snel overgewaaid naar het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Tegenwoordig kun je het wereldwijd vinden en blijft het maar stijgen in populariteit. In tegenstelling tot het roken van sigaren en sigaretten kun je bij shisha meer smaken kiezen. Smaken als Red Bull, appel-mint of bosbessen zijn allemaal verkrijgbaar voor jouw waterpijp.

Hoe shisha voorbereiden?

Voor het roken van een traditionele shisha pijp is er een bepaalde voorbereiding nodig. Allereerst zul je de pijp in elkaar moeten zetten. Hier komt een kort proces bij kijken dat zorgvuldig uitgevoerd moet worden om de ervaring van de shisha te optimaliseren en om te zorgen dat de shisha niet snel kapot gaat. Allereerst ga je aan de slag met het vullen en in elkaar zetten van de waterpijp. Er moet een laag water in komen te staan en een aantal onderdelen moeten in elkaar gezet worden. Vervolgens is het zaak om de luchtdichtheid te controleren.

Hoe maak je Shisha kooltjes warm?

Een traditionele waterpijp kan op een aantal verschillende manieren verhit worden. Er zijn drie verschillende soorten kooltjes, elk met hun eigen kenmerken.

  1. De makkelijkste optie is het gebruik van elektrische kooltjes. Deze kooltjes worden, zoals de naam al zegt, elektrisch verhit en zijn dus erg gemakkelijk te gebruiken.
  2. Ook de zogeheten easy-light kooltjes zijn vrij gemakkelijk in gebruik en zullen snel branden. Aan deze kooltjes zijn speciale chemische stoffen toegevoegd zodat ze extra snel zullen branden.
  3. Tot slot zijn er nog natuurkooltjes. Dit zijn kooltjes zonder extra chemische stoffen, die vaak simpelweg van hout gemaakt zijn. Ze branden langzamer dan de andere twee opties en zijn dus iets lastiger in gebruik, maar er komen wel minder chemische stoffen vrij bij deze kooltjes in het proces van de shisha opwarmen.

Verschillende soorten shisha

Shisha roken kent verschillende manieren. De meest gebruikelijke methode is via een waterpijp, waarvoor doorgaans speciale tabak wordt gebruikt die een sterke geur heeft en kleverig is. Deze tabak wordt bovenin de waterpijp geplaatst en afgedekt met aluminiumfolie. Een andere vorm van tabak zijn steam stones, gloeiende steentjes die bovenin de waterpijp worden geplaatst en ook afgedekt worden met aluminiumfolie. Er wordt vaak aangenomen dat steam stones iets beter zijn voor de gezondheid omdat er geen teer of nicotine in zit.

Vormen van shisha

Gezondheid

In het algemeen is het roken van shisha, zoals veel mensen weten, niet gezond. Er komen een aantal schadelijke stoffen vrij bij het roken van shisha zoals teer, nicotine en koolmonoxide. Het is dus van belang om voorzichtig te zijn bij het roken van shisha en het met mate te doen. Shisha is echter wel prettiger te roken en relaxter in gebruik in vergelijking met sigaretten en sigaren.

Ben je nou op zoek naar het allerbeste assortiment Shisha? Klik dan zeker hier! Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen via ons e-mailadres of ons Whatsapp nummer.

Gerelateerde berichten
  1. Hoe kun je rondjes maken met shisha? Hoe kun je rondjes maken met shisha?
Gerelateerde producten
LEEFTIJDS CONTROLE
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze pagina te kunnen bezoeken.