Nu 10% korting op alle 2-MMC (Miauw, Poes) producten! De korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen.

Het verschil tussen 2mmc en 3cmc

Het verschil tussen 2mmc en 3cmc

In de wereld van drugs zijn er talloze stoffen die vaak verwarrend op elkaar lijken. Een van de gebieden waar dit het meest voorkomt, is bij het verschil tussen de legale 2-mmc en de illegale 3-cmc. Beide zijn psychoactieve verbindingen die soms in eenzelfde context worden benoemd, maar ze zijn verschillend in de termen van effecten, structuur en risico’s. In deze blog gaan we dieper in op het verschil tussen 2mmc en 3mmc.

Wat is 2-mmc?

2mmc, oftewel 2-methylmethcathinone is een synthetische stof die behoort tot de cathinonen. De legale research chemical 2-mmc staat bekend om de psychoactieve effecten. Door middel van gebruik maken de hersenen stofjes aan die helpen bij het verhogen van energie en euforische gevoelens. Wil je nu meer weten over deze research chemical? Lees in dit artikel meer over 2-mmc.

Hoe werkt 2-mmc?

2MMC stimuleert de hersenen en heeft invloed op het centrale zenuwstelsel. Deze stof wordt gebruikt als research chemical en kan een gevoel van energie en euforie meebrengen. Dit gevoel komt vanwege de verhoging in dopamine en serotonine als de research chemical is gebruikt. Het zou moeten zorgen voor een verbeterde alertheid en concentratie, maar gaat waarschijnlijk ook gepaard met een verhoogde hartslag en bloeddruk door middel van de stimulerende werking van de stof op het cardiovasculaire systeem. Wil je zelf de effecten van 2 mmc onderzoeken en ben je op zoek naar deze research chemical? Koop hier jouw 2MMC.

Wat zijn de effecten?

2MMC is nog weinig onderzocht, maar men heeft uit ervaringsrapporten kunnen afleiden dat de effecten ongeveer hetzelfde zijn als die van 3-MMC, 4-MMC en 3-CMC. Dit zou betekenen dat je na een dosis 2 MMC dingen voelt als:

  • Meer energie
  • Alertheid
  • Grotere zelfverzekerdheid
  • Meer empathie
  • Gevoel van samenhorigheid
  • Toegenomen libido
  • Gevoel van openheid

Wat is 3-cmc?

3cmc, oftewel 3-chloormethcathinon is een research chemical wat sinds September 2023 illegaal is verklaard. Deze stof wordt ook wel ‘miauw 3-cmc’ genoemd, vanwege de link met de niet legale variant.  Deze stof zit in dezelfde soort amfetaminen als 2mmc, maar is verschillend op het gebied van de chemische structuur door middel van de toevoeging van chloor aan 3-cmc. Meer informatie over de 3cmc vind je hier.

Hoe werkt 3-cmc?

Wanneer 3-CMC gebruikt wordt gaan er signalen van en naar de hersenen. Deze signalen zorgen voornamelijk voor vrijlating van dopamine en serotonine in het lichaam, hierdoor kan een gevoel van euforie, geluk en verhoogde energie vrijkomen. De niet legale stof 3cmc zou ervoor moeten zorgen dat de concentratie en alertheid van een persoon omhoog gaat. Naast deze effecten gaat het gepaard met een verhoogde hartslag en verhoogde bloeddruk door middel van de stimulerende werkingen.

Wat zijn de effecten?

Er is nog weinig onderzoek gedaan naar de werking en dosering van de illegale stof 3CMC. Uit de verschenen ervaringsrapporten is echter naar voren gekomen dat de volgende effecten te voelen zijn bij clophedrone:

  • Een verhoogd libido
  • Euforisch gevoel
  • Meer zin om te kletsen
  • Stijging van zelfverzekerdheid
  • Verhoogd energieniveau
  • Geen angsten meer
  • Sociale verbondenheid
  • Verhoogde waardering voor muziek

Het verschil tussen 2-mmc en 3-cmc

Het belangrijkste verschil tussen de legale stof 2 mmc en de niet legale stof 3 cmc is de chemische structuur. Beide behoren tot de cathinon-familie, maar 3cmc heeft een extra chlooratoom in de structuur. Deze chlooratoom heeft invloed op de effecten en het risico van de stof. Op het gebied van de effecten zijn de stoffen vergelijkbaar, maar melden gebruikers dat 3cmc minder krachtig is dan 2mmc. Door middel van dit kan er een mildere euforie en minder intense stimulatie ontstaan.

Gerelateerde berichten
  1. 4-FMA werking en ervaringen 4-FMA werking en ervaringen
  2. Wat is een opiaat? Wat is een opiaat?
  3. Hoelang werkt Ritalin? Hoelang werkt Ritalin?
  4. Wat zijn research chemicals? Wat zijn research chemicals?
Gerelateerde producten
LEEFTIJDS CONTROLE
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze pagina te kunnen bezoeken.