Nu 10% korting op alle 2-MMC (Miauw, Poes) producten! De korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen.

Het verschil tussen 3-MMC en 4-MMC

Het verschil tussen 3-MMC en 4-MMC

Het gebruik van recreatieve drugs is een onderwerp dat veel mensen intrigeert en fascineert. In deze wereld van psychoactieve stoffen zijn de illegale stoffen 3-MMC en 4-MMC twee verbindingen die vaak onder de aandacht worden gebracht, maar ondanks dat ze vergeleken worden zijn ze erg verschillend. Zo zijn er verschillen bij de eigenschappen, effecten en risico’s. Beide stoffen zijn tegenwoordig illegaal verklaard, maar er zijn wel nog vergelijkbare stoffen die wel legaal zijn. In deze blog gaan we dieper in op deze verschillen en gaan we jouw vertellen wat de verwante optie is van de illegale 3 mmc en 4 mmc.

Wat is 3-MMC?

3mmc, ofwel 3- methylmetcathinone is een stimulerende stof die behoort tot de cathinone klasse. Het wordt meestal aangetroffen in poeder vorm en wordt vaak oraal ingenomen. Sinds oktober 2023 is deze stof illegaal verklaard. 3 mmc staat verder bekend als “miauw miauw” of “bubbels”. 3-MMC zou volgens onderzoeken meer verslavend moeten zijn dan 4-MMC. Wil je meer informatie over de illegale stof 3mmc? Lees er hier alles over.

Hoe werkt 3-MMC?

Bij de inname van 3-MMC komt de stof terecht in de bloedvaten en vanuit hier gaat het naar de hersenen. Eenmaal in de hersenen wordt dopamine en serotonine versterkt in het lichaam, hierdoor kunnen verschillende gevoelens vrij komen waaronder euforie en verhoging in energie. Zo is het mogelijk dat eenzelfde effecten worden gecreëerd als met de legale research chemical 2-CMC.

Wat zijn de effecten?

De chemical research drug 3-mmc is weinig onderzocht, maar men zou het kunnen vergelijken met de effecten die je zou moeten krijgen van 4-MMC en 2-CMC:

  • Euforie
  • Verhoogde energie
  • Verhoogde hartslag
  • Meer empathisch vermogen

Wat is 4-MMC?

4-MMC, voluit 4-methylmethcathinone staat bekend onder de straatnaam mephedrone of “miauw miauw”. Het is een stof die behoort tot de cathinone klasse net zoals 3-MMC en 2-CMC. 4-mmc wordt vaak gesnoven of oraal ingenomen. 4 mmc is vanaf maart 2012 opgenomen in de opiumwet, hierdoor is het een illegaal verklaard. Nadat dit is gebeurd is er een vervanging gekomen die 3-MMC heet.

Hoe werkt 4-MMC?

4mmc of mephedrone werkt op een vergelijkbare manier als andere stimulerende stoffen. Het is een stof die stimulerend en licht bewustzijn veranderend werkt. Gebruikers zouden zich euforisch, energiek en tintelend moeten voelen, daarnaast zouden ze de muziek meer waarderen en zouden het makkelijker hebben om zich open te stellen. Door middel van de stoffen die door het lichaam gaan zou dit ook gepaard kunnen gaan met een verhoogde hartslag en een hogere bloeddruk.

Wat zijn de effecten van 4-MMC?

De effecten zouden moeten verschillen per dosering en per persoon. Over het algemeen zouden de gebruikers verschillende effecten moeten merken. Deze effecten zijn:

  • Euforischer
  • Verhoging in energie
  • Meer empathisch vermogen
  • Verhoogde alertheid
  • Verbeterde zintuigelijke waarnemingen
  • Meer willen praten
  • Vermindering in remmingen

Dit is het alternatief

Zowel 3-MMC als 4-MMC is verklaard als een illegale stof in Nederland. Hierdoor zouden mensen op zoek kunnen gaan naar een andere stof met vergelijkbare elementen. Zo is het mogelijk om 2-CMC als research chemical te gebruiken voor deze doeleinden. Het is een research chemical die legaal is in Nederland en wordt gezien als de vervanger van de illegale stoffen 3 mmc en 4 mmc. Klik hier om 2 cmc te kopen.  

Het verschil tussen 3-MMC en 4-MMC

De illegale stoffen 3 mmc en 4 mmc lijken met veel dingen op elkaar, maar 4mmc wordt beschouwd als een sterkere variant. Hierdoor zijn er ook kleinere doseringen nodig, maar dit maakt deze stof ook gevaarlijker. De effecten van 4mmc zijn minder lang zichtbaar vergeleken met 3mmc, maar dit zal vooral afhangen van de dosis die gebruikt wordt.

Gerelateerde berichten
  1. 4-FMA werking en ervaringen 4-FMA werking en ervaringen
  2. Wat is een opiaat? Wat is een opiaat?
  3. Hoelang werkt Ritalin? Hoelang werkt Ritalin?
  4. Wat zijn research chemicals? Wat zijn research chemicals?
Gerelateerde producten
LEEFTIJDS CONTROLE
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze pagina te kunnen bezoeken.