Nu 10% korting op alle 2-MMC (Miauw, Poes) producten! De korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen.

3CMC vs 3MMC: wat is het verschil?

3CMC vs 3MMC: wat is het verschil?

In de interessante wereld van de research chemicals zie je soms door de bomen het bos niet meer door alle verschillende stofjes, die zich in een rap tempo opvolgen. Heb je de ene RC net onderzocht, dan staat zijn broertje alweer klaar om onderzocht te worden. De nietszeggende, codeachtige benamingen, waarvan soms een letter anders is en hierdoor een compleet nieuwe stof ontstaat, maken het er niet makkelijker op. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen 2mmc en 3cmc? Een cijfer en een letter anders, maar twee unieke RC’s met unieke effecten. Zo is er ook een verschil tussen 3CMC en 3MMC. Dit artikel zal daarom deze vraag proberen te beantwoorden: 3CMC vs 3MMC: wat is het verschil?

Wat is 3-CMC?

3 CMC is een research chemical, die behoort tot de synthetische cathinonen. 3CMC wordt ook wel in de volksmond ‘miauw’ genoemd en staat ook bekend als 3-Chloromethcathinone of Clophedrone. Deze RC wordt beschouwd als de opvolger van 3MMC, nadat deze stof in 2021 illegaal is geworden. Vanaf 12 september 2023 is 3-CMC ook verboden in Nederland. 3 CMC werd onderzocht middels slikken of snuiven en was verkrijgbaar in poedervorm, pellets en capsules. Meer weten over de verschillen tussen 3-CMC en 2MMC? Lees dan hier verder!

Effecten 3 CMC

Er is weinig onderzoek gedaan naar de effecten van 3CMC, maar uit de online ervaringsrapportages blijkt dat onderzoekers de volgende effecten van 3-CMC ervoeren:

  • Meer zin in seks
  • Hogere zelfverzekerdheid
  • Zin in praten
  • Euforische gevoelens
  • Meer energie
  • Niet meer bang
  • Meer waardering muziek
  • Gevoel van verbondenheid op sociaal gebied

Werkingsduur en dosering

Hoe lang de effecten van 3-CMC aanhouden, is afhankelijk van de manier waarop het middel onderzocht wordt. Bij het snuiven van de RC kunnen de effecten maximaal twee uur aanhouden, waarbij de comedown tot wel zes uur duurt. Bij orale inname kunnen de effecten van 3 CMC 2 á 4 uur aanhouden met een comedown van 6 á 12 uur. De juiste dosering van 3 CMC ligt ongeveer op 1.5 milligram per kilo lichaamsgewicht.  

Wat is 3-MMC?

3MMC is een research chemical, die valt onder de synthetische cathinonen. 3 MMC stond ook wel bekend als “poes”, omdat het van de Qat plant afkomstig is. Daarnaast stond de RC bekend als 3-methylmethcathinone, 3-MeMMC, 3-mephedrone, 3-methyl-N-methylcathinon. De RC heeft een oppeppende werking en is een variatie op 4MMC en 4-MEC. Sinds oktober 2021 is 3MMC verboden in Nederland. Het produceren, verhandelen en bezitten van deze designerdrug is kortom illegaal. 3-MMC kwam in poedervorm en kristalvorm op de markt, maar werd ook sporadisch in capsules aangeboden. 

Ervaringen met 3 MMC

Wat ervoeren proefpersonen nu na inname van 3MMC? Dit zijn de effecten van 3-MMC die in online studies naar voren kwamen:

  • Euforische gevoelens
  • Vrolijkheid
  • Opgewektheid
  • Minder remmingen
  • Minder bang
  • Meer zelfvertrouwen
  • Minder moe
  • Minder hongerig
  • Verhoogd libido

Juiste dosering en werkingstijd

Hoe lang deze RC werkt, is afhankelijk van de wijze waarop het onderzocht wordt. Bij orale inname houden de effecten ongeveer 4 á 6 uur aan. Bij nasaal onderzoek houden de effecten 2 á 4 uur aan. De juiste dosering is ook afhankelijk van de toedieningswijze. Bij slikken wordt een dosis van 75-250 mg wenselijk geacht en bij snuiven een dosering van 25-75 mg per keer.

3CMC vs 3MMC

3CMC en 3MMC behoren allebei tot de klasse synthetische cathinonen. Hun effecten zijn daardoor vrij gelijk en de chemische structuur van de RC’s ook. Er is wel een subtiel verschil in effect te zien. 3 CMC is vaker stimulerender dan euforisch. 3-CMC heeft bovendien een kortere werkingsduur dan 3-MMC. Hierdoor zijn mensen sneller geneigd om bij te pakken van 3 CMC en is dus de craving bij deze stof groter.

Gerelateerde berichten
  1. 4-FMA werking en ervaringen 4-FMA werking en ervaringen
  2. Wat is een opiaat? Wat is een opiaat?
  3. Hoelang werkt Ritalin? Hoelang werkt Ritalin?
  4. Wat zijn research chemicals? Wat zijn research chemicals?
Gerelateerde producten
LEEFTIJDS CONTROLE
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze pagina te kunnen bezoeken.