Deze week 15% korting op alle Pellets en Blotters! De korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen.
  • Home
  • Blog
  • Ashwagandha: alles over de ervaringen en bijwerkingen

Ashwagandha: alles over de ervaringen en bijwerkingen

ashwagandha evaringen

Ashwagandha, een krachtig kruid dat al eeuwenlang in de traditionele Ayurvedische geneeskunde wordt gebruikt, wint de laatste jaren snel aan populariteit in het Westen. Bekend om zijn adaptogene eigenschappen, helpt Ashwagandha het lichaam om te gaan met stress en bevordert het een algeheel gevoel van welzijn. In deze blog duiken we dieper in op wat Ashwagandha is en op wat de gemiddelde Ashwagandha ervaringen zijn. 

Wat is Ashwagandha?

Ashwagandha, ook wel bekend als Indiase ginseng, is een kruid dat zijn oorsprong vindt in de traditionele Ayurvedische geneeskunde. Hier wordt het gebruik van dit medicijn al honderden jaren toegepast. Ashwagandha is afkomstig van een plant, genaamd Withania somnifera, die groeit in gebieden als India, Afrika en Noord-Amerika. De plant valt onder de Nachtschade familie. Ashwagandha staat vooral bekend als een adaptogeen, wat betekent dat het het lichaam helpt om zich aan te passen aan stress en de balans te herstellen, net zoals natuurlijke middelen als Skullcap en Kanna

Ashwagandha als voedingssupplement ervaringen

Tegenwoordig wordt Ashwagandha ingezet als voedingssupplement door zowel mannen als vrouwen. Hierbij wordt de wortel vermalen tot poeder. Dit poeder wordt vervolgens in bijvoorbeeld thee verwerkt en opgedronken, net zoals kratom bijvoorbeeld. Er zijn echter ook Ashwagandha capsules met vermalen wortel, bladeren of een combinatie van beide. 

Werking van Ashwagandha

Ashwagandha voert zijn werking uit door de hoge concentratie van werkzame stof Withanolide in de wortel van de plant. Withanolide behoort tot de flavonoïden, die je terugvindt in meerdere groentes en fruitsoorten. Ook in diverse noten en zaden vind je het terug. Wanneer het kruid begint te werken, is ongeveer na vier à twaalf weken. Dit geldt wanneer je tussen de 250 milligram en 800 milligram per dag nuttigt. De vitanolides hebben namelijk tijd nodig om zich in het lichaam op te bouwen.

Voordelen van Ashwagandha

Op de etiketten van verpakking met Ashwagandha staan over het algemeen positieve ervaringen met het middel beschreven. Dit komt door de gunstige effecten van het kruid, zoals:

  • Mannelijke vruchtbaarheid neemt toe
  • Zorgt voor rust
  • Helpt geestelijke balans te creëren
  • Draagt bij aan een goed geheugen
  • Zorgt voor goede focus
  • Gezonde luchtwegen 
  • Gezonde huid
  • Beschermen tegen ouderdomsverschijnselen
  • Beschermen van lichaamscellen

Ook hebben veel mensen positieve Ashwagandha ervaringen met slapen, want het kruid zou slaperig maken waardoor ze snel in slaap vallen en diep slapen tegelijkertijd. 

Bijwerkingen 

Bijwerkingen worden bij de gemiddelde Ashwagandha ervaringen slechts sporadisch genoemd, waardoor deze supplementen relatief veilig in gebruik zijn. Bij te hoge doseringen ontstaan wel eens wat klachten als misselijkheid, slaperigheid en misselijkheid. Het werkt echter niet verslavend. Wel is het niet aan te raden bij zwangerschappen of bij het geven van borstvoeding om Ashwagandha in te nemen. Heb je problemen met de schildklieren, dan wordt het middel ook afgeraden. 

Dagelijkse dosering

Ashwagandha kun je dus op meerdere manieren tot je nemen, namelijk in poedervorm en in capsulevorm. Een van de meest voorkomende doseringen van Ashwagandha is tussen de 300 en 600 milligram werkzame stof. Dit is ongeveer 3 à 6 gram wortel iedere dag. Je mag voor een korte periode van een paar maanden een dagelijkse dosering van 1200 milligram tot je nemen, maar hierna moet je dan afbouwen. 

Related Products
LEEFTIJDS CONTROLE
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze pagina te kunnen bezoeken.