Nu 10% korting op alle 2-MMC (Miauw, Poes) producten! De korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen.

Wat zijn designerdrugs?

Wat zijn designerdrugs?

In een wereld waarin de grenzen van wetenschap en creativiteit voortdurend worden verlegd, is een fenomeen opgedoken dat zowel fascinatie als bezorgdheid oproept: designerdrugs. Deze synthetische substanties, vaak ontworpen om legale beperkingen te omzeilen, hebben de afgelopen jaren de aandacht getrokken van wetshandhavers, gezondheidsdeskundigen en nieuwsgierige geesten. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat designerdrugs zijn en wat de algemene ervaring is met deze middelen.

Wat zijn designerdrugs precies?

De eerste drugs op de markt hadden een plantaardige basis. Denk bijvoorbeeld aan opium van de opiumplant en cocaïne van cocabladeren. In de loop der jaren lukte het wetenschappers om de werkzame stoffen in planten na te maken in talloze laboratoria. Ook kwamen de chemische structuren van al bestaande drugs steeds meer aan het licht, waardoor er kleine aanpassingen gemaakt konden worden en nieuwe stimulerende stoffen ontstonden. Deze in laboratoria vervaardigde stoffen werden designer drugs oftewel Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS) of research chemicals genoemd.

Wat doen een designer drugs?

Een designer drug is ontworpen om de bekende effecten van de traditionele drugs na te bootsen en in sommige gevallen te versterken. Designerdrugs veroorzaken kortom krachtige effecten bij degene die ze inneemt. Bekende effecten zijn: euforische gevoelens, hallucinaties en verlies van remmingen. Doordat de stoffen nog niet opgenomen zijn in de Opiumwet, is zijn de middelen daarom niet verboden. De designerdrugs werken in op de neurotransmitters in de hersenen, zoals op dopamine en serotonine.

Wat zijn de beste designer drugs?

Er zijn veel verschillende designer drugs in omloop, waardoor de vraag wat zijn de beste designerdrugs moeilijk te beantwoorden is. De bekendste en populairste research chemicals zijn echter:

  • 4-MMC: de effecten lijken op die van coke en XTC.
  • 3-MMC: ontworpen omdat 4-MMC verboden is en heeft dus soortgelijke effecten.
  • 3-CMC: Lijkt weer op 3-MMC, omdat deze NPS sinds 2021 verboden is. 3-CMC kun je via deze link met korting kopen. Wees wel snel, want de wet kan zo veranderen!
  • 2C-B: veroorzaakt trip-effecten zoals bij XTC.
  • 4-FMA: effecten lijken op die van MDMA. Wil je de effecten van deze designer drug onderzoeken? Kijk dan op onze website
  • 2-FMA: effecten lijken op die van het medicijn lisdexamfetamine, een middel dat voorgeschreven wordt bij ADHD. Koop via deze link jouw 2-FMA.
  • 4-FA: effecten lijken op die van speed en XTC.
  • O-DSMT: effecten lijken op die van morfine of heroïne. Koop hier jouw doses O-DSMT en onderzoek de effecten zelf. 
  • 2F-ketamine: zelfde werking als ketamine, maar dan potenter. Er wordt online beschreven dat deze tot wel vier keer krachtiger is.
  • 1P-LSD: vergelijkbare effecten als LSD.

Welke designer drugs zijn er? 

Er zijn veel verschillende soorten designer drugs op de markt en ieder jaar komen er tientallen nieuwe bij. Er werden in 2016 al meer dan 620 designer drugs gemeld. Er zijn echter meerdere vaste groepen kenbaar, zoals cathinonen, synthetische cannabinoïden, benzodiazepinen, opioïden en gefluoreerden. 

Wie maakt designerdrugs?

De meeste designerdrugs worden vervaardigd in Indische of Chinese bedrijfjes, zo melden rapporten van het Europese drugsmonitoringsagentschap. Deze bedrijven maken de stoffen in provisorische laboratoria, waar er geen officieel toezicht is op de fabricatie van de middelen. Hierdoor komt de hygiëne en veiligheid vaker in het geding. Bovendien worden vaak goedkope grondstoffen gebruikt. Designer drugs worden vooral ingezet als research chemical, een middel om mee te experimenteren in wetenschappelijke studies. Let daarom altijd bij designerdrugs kopen erop dat je middel een pure zuiverheid heeft voor de beste resultaten. Menselijke consumptie voor recreatief gebruik is niet toegestaan.

Welke designer drugs worden verboden?

Door de jaren heen zijn meerdere designerdrugs in de Opiumwet opgenomen, wat inhoudt dat deze middelen niet gekocht of verkocht mogen worden. Ook mag je deze drugs niet in je bezit hebben of maken. In 2017 werd bijvoorbeeld 4-FA in deze wet opgenomen en kwam in 2021 3-MMC op deze lijst van verboden middelen te staan. De overheid is echter bezig met een wet op te stellen, die in een klap meerdere designer drugs illegaal maakt. De wet staat voor 2023 op de planning. Ondanks dat lijkt de overheid, dusver, machteloos te zijn.

Gerelateerde berichten
  1. 4-FMA werking en ervaringen 4-FMA werking en ervaringen
  2. Wat is een opiaat? Wat is een opiaat?
  3. Hoelang werkt Ritalin? Hoelang werkt Ritalin?
  4. Wat zijn research chemicals? Wat zijn research chemicals?
Gerelateerde producten
LEEFTIJDS CONTROLE
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze pagina te kunnen bezoeken.