Let op: wij gebruiken een nieuw bankrekeningnummer!
Nu 10% korting op alle 2-MMC (Miauw, Poes) producten en 1 gram a-BPVP voor €6,95! De kortingen wordt automatisch toegepast bij het afrekenen.    
  • Home
  • Blog
  • Kratom soorten en kleuren: Wat zijn de verschillen?

Kratom soorten en kleuren: Wat zijn de verschillen?

kratom soorten

Kratom is ook wel bekend als de Mitragyna speciosa Korthals. Het is een tropische plant die te vinden is in Zuidoost-Azië. Kratom wordt van oudsher gebruikt als medicijn tegen pijntjes en vermoeidheid. In Kratom vind je alkaloïden, werkzame stoffen die hun uitwerking hebben op het menselijke zenuwstelsel. Er zijn veel verschillende soorten Kratom op de markt, ingedeeld op de kleur van de hoofdnerf van het gebruikte blad of op basis van de groeilocatie van de plant. Lees verder en ontdek alles over de verschillende Kratom soorten en de unieke effecten die iedere soort met zich meebrengt.

Verschillende soorten Kratom op basis van kleur

Op basis van de kleurindeling kun je vier verschillende Kratom soorten vinden:

  • Witte Kratom (White Vein Kratom)
  • Rode Kratom (Red Vein Kratom)
  • Groene Kratom (Green Vein Kratom)
  • Gele/gouden Kratom (Yellow Vein Kratom/Gold Kratom)

De verschillende kleuren Kratom produceren verschillende effecten. Dit heeft te maken met de hoeveelheid mitragynine in het blad, de actiefste stof in Kratom. De concentratie mitragynine bepaalt de unieke effecten per Kratom kleur. 

Kratom met witte bladnerf

Witte Kratom wordt gemaakt van bladeren met een witte bladnerf, die een jonge leeftijd hebben. Deze bladeren bevatten slechts weinig alkaloïden, waardoor deze Kratom een stimulerende werking heeft. Kratom met een witte bladnerf zorgt ervoor dat je zowel alert bent als dat je je kalm voelt. Daarbij kun je rekenen op effecten als: motivatie, concentratie en uithoudingsvermogen. Aan het begin van de dag kun je White Vein Kratom het beste nemen, want anders slaap je door de oppeppende effecten onrustig. Populaire witte Kratom soorten zijn: witte Bali en witte Maeng Da.

Rode Kratom

Rode Kratom wordt gemaakt van oudere bladeren van de tropische plant. Deze bladeren hebben bovendien een rode hoofdnerf. Red Vein Kratom staat bekend om zijn potentie en sterke effecten. Het brengt rust en werkt snel. Bovendien geeft het je een gevoel van welzijn en optimisme. Kratom met een rode bladnerf ontspant bovendien je spieren en lichaam en verlicht pijnklachten. Je kunt rode Kratom het best nemen in de avond na je werk. Het kalmeert je en bevordert een goede slaap. Red Borneo en Red Maeng Da zijn populaire rode Kratom soorten.  

Groene Kratom

Groene Kratom is de gulden middenweg van Rode en Witte Kratom, wat betekent dat deze Kratom soort gemaakt wordt van halfrijpe bladeren met een groene bladnerf. Green Vein Kratom zorgt voor effecten op geestelijk en mentaal gebied. Het is een mild middel om je energie te boosten, het kan je euforische gevoelens geven en het helpt je alertheid en focus te vergroten. Kratom met een groene bladnerf zorgt bovendien voor verlichting van pijn en andere ongemakken, maar zonder de slaperigheid die pijnstillers normaal met zich meebrengen. Bekende groene Kratom soorten zijn de Green Malay en de Green Bali.

Gele Kratom

Gele/gouden Kratom dankt zijn naam niet aan de kleur van de bladnerf, maar aan het unieke droogproces van deze Kratom soort. Deze Kratom wordt gemaakt van halfrijpe, groen-geaderde bladeren zoals de Groene Kratom. Alleen worden deze bladeren nu meerdere dagen in de zon gehangen om te drogen. Hierdoor verdwijnt chlorofyl uit de bladeren, dat zorgt voor de groene bladkleur. Dit leidt tot een goudgele kleur. Gold Kratom is lastiger te vinden dan de andere Kratom soorten, omdat het slechts in kleine hoeveelheden geproduceerd wordt. 

Verschillende Kratom soorten op basis van groeilocatie

Naast een indeling op kleur worden de Kratom soorten ook ingedeeld op basis van de plek waar de plant groeit. Op basis van de groeilocatie kun je de volgende Kratom soorten onderscheiden:

  • Bali: deze Kratom komt uit Borneo, maar wordt geëxporteerd naar Bali. Bali Kratom vind je in alle kleuren en staat bekend om zijn rustgevende en opbeurende effecten.
  • Borneo: deze Kratom is momenteel het populairst en is verkrijgbaar in een groene, rode en witte variant. De kratom wordt gehaald uit Borneo en staat erom bekend slaperigheid te bestrijden.
  • Bentuangie: deze Kratom komt uit de jungles van Indonesië, waar de vochtigheidsgraad hoog is. Bentuangie Kratom zorgt voor een intense ervaring en is daardoor voor ervaren gebruikers geschikt. Je krijgt het in rode, groene of witte varianten.
  • Maeng Da: deze Kratom is een mengeling eigenlijk van verschillende soorten. De bladeren van deze Kratom worden langer gedroogd en zijn verkrijgbaar in een groene, rode en witte soort. Maeng Da zorgt vooral voor rust.
  • Malay: deze kratom valt onder de stimulerende Kratom soorten. Het helpt bovendien met ontspanning zonder dat je er slaperig van wordt en heeft een langdurige werkingsduur.
  • Maleisische: deze Kratom komt uit zowel Borneo als Maleisië en wordt gebruikt in inheemse ceremoniën. De Maleisische Kratom verzorgt opbeurende en rustgevende ervaringen. 
  • Sumatra: deze Kratom is afkomstig van het Indonesische eiland Sumatra en is verkrijgbaar in een rode, witte en groene variant. De Sumatra Kratom zorgt voor energie en ontspannende effecten.
  • Thaise: deze Kratom uit Thailand of Indonesië staat bekend om zijn kwaliteit en sterke effecten. Je krijgt de Thaise Kratom in witte, gele, rode en groene varianten en het geeft je stimulerende of juist rustgevende effecten.
  • Vietnamese: deze Kratom is afkomstig uit Vietnam en is in rode, groene en witte varianten te krijgen.  

Gebruik en dosering van Kratom

Van oudsher werden de Kratom bladeren gebruikt om op te kauwen of te roken. Tegenwoordig verwerken we Kratom echter vaker in thee, omdat de alkaloïden via water sneller in je bloedbaan terechtkomen. Het gekookte water brengt geen schade toe aan de actieve stoffen in Kratom. Van zowel het poeder als de bladeren kun je gemakkelijk thee zetten en de thee kan warm of koud gedronken worden. Een gemiddelde dosering ligt tussen de 3 en 5 gram Kratom. Voor sterkere effecten kun je een dosis van 6 tot 10 gram aanhouden. 

Kratom kopen

Welke Kratom is nu geschikt voor jou? Houd je aan de kleurcodes en je komt al een heel eind. Als beginner start je met een lage dosering en langzaamaan kun je die dosis ophogen. Krijg je niet het gewenste effect? Probeer dan een andere kleur of soort, totdat je vindt wat voor jou werkt. Bij Funcaps kun je gemakkelijk jouw favoriete Kratom soorten kopen. Bovendien heb je jouw bestelling al binnen 1 tot 3 werkdagen in huis en kun je snel experimenteren met de unieke voordelen van iedere soort. 

Related Products
LEEFTIJDS CONTROLE
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze pagina te kunnen bezoeken.